... een frisse wind door ICT...

Volgende Verslag../6/8_DIV_AFM_%3D_Teamwork.html../6/8_DIV_AFM_%3D_Teamwork.htmlshapeimage_1_link_0

Kennis, op Heterdaad op (digitaal) papier gezet: een sfeerverslag van de sessies. Meer inhoud staat in de presentaties.

Aankondigingen

Gastheer Arjan krijgt een clown voor zijn rol binnen Ymere

Tips

Profiel../../../../Mens_achter_de_Tijger/Artikelen/2012/6/26_Arjan_van_Dijk.html
Nieuwtjes../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.html
Cases
Program../../../../Aankondigingen/Artikelen/2012/9/11_Ymere__Het_Nieuwe_Werken,_Het_Nieuwe_DIV_Beleid.html
Foto’s
Sheets../../../../Presentaties/Artikelen/2012/9/13_Ymere.html
Verslag

MINI-site Ymere

Nieuwtjes../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.html../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.htmlshapeimage_23_link_0
Aanmelden/Contact../../../../Aanmelden.htmlhttp://www.papierentijger.net/PTN/Aanmelden.htmlshapeimage_24_link_0
Heterdaad- en Graafsessies../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.html../../../../Aankondigingen/Aankondigingen.htmlshapeimage_25_link_0
Mens achter de Tijger../../../../Mens_achter_de_Tijger/Mens_achter_de_Tijger.html../../../../Mens_achter_de_Tijger/Mens_achter_de_Tijger.htmlshapeimage_26_link_0
Tijgernootjes../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.html../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.htmlshapeimage_27_link_0
Kenniscentrum../../../../KC_Kenniscentrum.html../../../../KC_Kenniscentrum.htmlshapeimage_28_link_0
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html../../../../NIEUWSBRIEF.htmlshapeimage_29_link_0
 Digitale Spin
- Nieuws en Tijgernootjes -../../../../NIEUWSBRIEF.html
“In elke Papieren Tijger huist een Digitale Spin.”../../../../Tijgernootjes/Artikelen/2009/6/11_Digitale_Spin.html
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html

Heterdaadsessie Koninklijke Bibliotheek. Nu gereed: verslag, foto’s en sheets!

Heterdaadsessie Nuchter Doetinchem Doet: Digitale herstart DIV maakt meters!../../../../Aankondigingen/Artikelen/2017/3/30_Nuchter_Doetinchem_Doet__Digitale_herstart_DIV_maakt_meters.html
Nuchter Doetinchem Doet: Digitale herstart DIV
maakt meters../../../../Aankondigingen/Artikelen/2017/3/30_Nuchter_Doetinchem_Doet__Digitale_herstart_DIV_maakt_meters.html
 
 

Kennis, op Heterdaad gesnapt! Bijeenkomsten zonder hiëroglyfen. Constructief kritisch. Praktische eye-openers (met een knipoog ;-)


Nu toch op (digitaal) papier gezet: een sfeerverslag van de sessies. Meer inhoudelijke informatie staat in de presentaties en de cases.

Reactie?

Commentaar?

Wat vind je van deze rubriek?

Klik hier.

kritische nootDe start van de sessie is super. Gastheer Arjan van Dijk - Ymere’s Informatiemanager en aartsvader/aanjager van tal van innovaties inclusief Het Nieuwe Werken in het stoffige woningcorporatieland - zet een stevig verhaal neer dat meerdere 8-en en 9-ens scoort in de evaluatie. Duidelijk een man met visie en daadkracht, die vervolgens ook zeer toegankelijk blijkt en een paar uur later zelf de hapjes uitdeelt tijdens de borrel. Chapeau Arjan!


Bij de tweede presentatie - over DIV Beleid - ontstaat verwarring. Die presentatie wordt niet gehouden door de DIV afdeling zoals op het programma stond, maar door een DMS-leverancier en voordat we het weten zitten we in een demo van het pakket ShareworX van Square.


Het kost middagvoorzitter Simon enige tijd voordat hij van de verrassing bekomen is en de sprekers en Arjan om verduidelijking vraagt. Het beleidsgedeelte blijkt verschoven naar een later programma-onderdeel, een expertsessie. En tijdens die expertsessie dringt pas goed tot ons door wat er aan de hand is: er is wel degelijk interessant DIV-Beleid, maar... het lijkt ergens zoekgeraakt.


Hoe zit dat? In 2010 schreef Arjan een voor corporatieland ambitieus DIM-beleid. DIM staat voor Documentair Informatie Management en legt dus het accent op management. Een paar weken terug - dus na het opstellen van het Heterdaadsessieprogramma - is een Quick Scan uitgevoerd hoe het met de uitvoering van het beleid staat. Wat bleek: de management-component is in de praktijk niet ingevuld, zelfs niet belegd bij een verantwoordelijke medewerker. Dat verklaart veel: waarom de afdeling niet op het toneel kwam en waarom de presentatie focuste op software. Alleen jammer dat de deelnemers deze puzzel zelf moesten leggen en niet eerst de beleidspresentatie werd gehouden. Het voorgenomen DIM-Beleid zag er immers goed uit, dus een andere presentatiewijze/volgorde had veel verwarring en kritiek voorkomen. (Het was ook handig geweest als Simon niet van schrik vergeten was om de expertsessies goed te introduceren ;-)


De andere kant: het gebeurt zelden dat een organisatie zich zo kwetsbaar opstelt, zo eerlijk en open aangeeft waar hij missers maakt. We zijn allemaal gewend aan de prachtigste succesverhalen. Vanuit het gezichtspunt van openheid - geheel in lijn met de Ymere-filosofie - verdient deze sessie een groot compliment.


Gelukkig maken de expertsessies vervolgens veel goed en werpen we een blik op het DIM-beleid, de Ymere-aanpak van kennisdeling en hoe wordt omgegaan met SharePoint.

 
Gemaakt op een Mac