Er zijn van die Papieren Tijgers... daar wil je gewoon wat meer over weten. Omdat ze inspireren, in het nieuws staan, gastheer/vrouw van een sessie waren of gewoon heerlijke mensen zijn!

Volgende Tijger10_Monique_Kieboom.html10_Monique_Kieboom.htmlshapeimage_3_link_0

“... het onverwachte tegemoet en de toevalligheden op mijn pad te omarmen...”

Nieuwtjes../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.html../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.htmlshapeimage_5_link_0
Op Heterdaad... de sessies!../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.html../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.htmlshapeimage_6_link_0
Aanmelden../../../../Aanmelden.htmlhttp://www.papierentijger.net/PTN/Aanmelden.htmlshapeimage_7_link_0
Mens achter de Tijger../../../Mens_achter_de_Tijger.html../../../Mens_achter_de_Tijger.htmlshapeimage_8_link_0
Tijgernootjes../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.html../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.htmlshapeimage_9_link_0
Kenniscentrum../../../../KC_Kenniscentrum.html../../../../KC_Kenniscentrum.htmlshapeimage_10_link_0
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html../../../../NIEUWSBRIEF.htmlshapeimage_13_link_0
 Digitale Spin
- Nieuws en Tijgernootjes -../../../../NIEUWSBRIEF.html
“In elke Papieren Tijger huist een Digitale Spin.”../../../../Tijgernootjes/Artikelen/2009/6/11_Digitale_Spin.html
Verslag../../../../Verslagen/Artikelen/2016/6/22_Deltares.html
Foto’s../../../../Fotos_Heterdaadsessies/Paginas/Deltares___TU_Delft.html
Sheets../../../../Presentaties/Artikelen/2016/6/22_Deltares___TU_Delft.html
Profiel../../../Mens_achter_de_Tijger.html
Nieuwtjes../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.html
Program../../../../Aankondigingen/Artikelen/2016/6/21_SharePoint_voor_DM_%26_RM_in_de_praktijk_%28TU_Delft,_bij_Deltares%29.html
sessie Deltares / TU Delft../../../../KC_mini-sites/Artikelen/2016/6/21_SharePoint_in_de_Praktijk_%28Delft%29.html
Nieuwsbrief../../../../NIEUWSBRIEF.html
Gratis Heterdaad eDossier #1 - 44 pagina’s over Actuele I-onderwerpen - Klik hier!http://eepurl.com/bEfeqf
Heterdaadseminar No Nonsense: Structuur in jouw Informatiehuishouding! ../../../../Aankondigingen/Artikelen/2019/3/21_No_Nonsense__Structuur_in_de_Informatiehuishouding.html../../../../Aankondigingen/Artikelen/2019/3/21_No_Nonsense__Structuur_in_de_Informatiehuishouding.htmlshapeimage_25_link_0
No Nonsense: 
Structuur in jouw Informatiehuishouding ../../../../Aankondigingen/Artikelen/2019/3/21_No_Nonsense__Structuur_in_de_Informatiehuishouding.html
 

Digitale Spin is de Nieuwsbrief van het Papieren Tijger Netwerk.


Trefwoorden zijn: documentmanagement, kennismanagement, contentmanagement, webcontentmanagement, recordsmanagement, recordmanagement, Digitale Tijger, Tijgerspin, archief, bibliotheek, informatieprofessional, documentaire informatievoorziening, knipoog, geuzennaam, archivaris, bibliothecaris, webmanager, intranet, banen, jobs, column, Heterdaadsessie, Op Heterdaad, Agenda, Tips, Nieuwtjes, Attendering, Mens achter de Tijger, Kenniscentrum, document- en kennismanagement, documentprofessionals, kennisprofessionals, Documentcentrum, Dossiers, Dossierreeks, leergang, cursus, euroforum, checklists, cases, best practices, foto’s, presentaties, topics, pdf’s, boeken, tijdschriften, aanbieders, producenten, uitgevers, verenigingen, evenementen, opleiders, opleidingsinstituten, opleidingsinstellingen, consultants, documentprofessional, kennisprofessional,

checklist, case, best practice, foto, presentatie, topic, pdf, boek, tijdschrift, aanbieder, producent, uitgever, vereniging, evenement, opleider, opleidingsinstituut, opleidingsinstelling, consultant, Tijgernootjes, tip van de maand, attendering, eenpitter, eenpitters, DIV, web 2.0, LinkedIn.

 

Mijn visie als Tijger

Het is een open deur maar we zuchten feitelijk onder een information-overload. Informatie komt snel, ongelimiteerd en ongecontroleerd op ons af. Een kort Twitter-berichtje is leuk, maar het wordt minder leuk als je continu overspoeld wordt door deze korte berichtjes. Elke vooruitgang sleept ook nadelen met zich mee.


De opdracht voor Tijgers is om door de groeiende bomen het bos te blijven zien. En om informatiegebruikers de weg te wijzen. Ik geloof erin dat er behoefte zal blijven aan ondersteuning in de beroepsmatige omgang met informatie. Tijgers moeten niet stilzitten, maar de ontwikkelingen volgen en als het even kan zelfs sturen.


What makes me tick...

Ik heb het bij al mijn werkgevers als een uitdaging gezien om informatie-management bij de beslissers op het netvlies te krijgen. De blaren op je tong praten, beargumenteren, door goed werk je nut en noodzaak laten zien, draagvlak en support opbouwen bij je klanten.


Zorg ervoor dat je in beeld blijft, dat je serieus genomen wordt en dat je betrokken blijft (in beide betekenissen!). Ik word er blij van als ik merk dat al die inspanningen het gewenste resultaat opleveren.

Spannende dingen

Ons vakgebied is betrokken bij een flink aantal ontwikkelingen die spannend  zijn en spanning veroorzaken: open source publiceren, de veranderende rol van uitgevers, validatie en verificatie van informatie (informatie moet volledig, actueel, betrouwbaar en authentiek zijn), nauwelijks bij te houden ontwikkelingen op IT-gebied. Geweldig om daar midden in te staan.


Mijn onbekende zijde...

Ik heb een neiging tot verzamelen. Bijvoorbeeld boeken met sprookjes van H.C. Andersen, kleine kerststalletjes, reisverhalen van avonturiers, muziek….


Kick

Ik kan er intens van genieten als ik in mijn kano op een stille avond lig te dobberen op de plas terwijl de zon langzaam wegzakt achter het bos. Maar ik krijg ook een kick als ik tijdens een potje tennis een strakke winnende bal sla.

Relevante links

  1. www.deltares.nl   

Reactie? Commentaar?

Tip voor een Mens achter de Tijger? Klik hier.

profielNaam: Wim Owel

Burgerlijke staat: samen

Beroep: Informatiespecialist

Werkgever: Deltares

Werklocatie: DelftinspiratiebronIk word geïnspireerd door mijn levensmotto: laat geen rotzooi achter. Daar kun je heel veel kanten mee uit en als je er over nadenkt kan het je altijd wel stimuleren tot actie of creativiteit.Hekel aanVerborgen agenda’s. Mensen die afspraken niet nakomen, mensen die ja zeggen maar nee doen.Geheime DroomIn stilte droom ik wel eens weg met de gedachte om op de fiets te stappen en dan jarenlang de wereld in te trekken, het onverwachte tegemoet en de toevalligheden op mijn pad te omarmen.


reïncarnatieAls ik niet kan reïncarneren als Papieren Tijger, wil ik reïncarneren als…


... Mezelf, met alle levenservaring die ik heb opgedaan. 

Nadere informatie over de Heterdaadsessie bij Deltares waarin Wim participeert en Jolanda Heij gastvrouw is:

Titel  

Datum  

Tijd 

Locatie  

Achtergronden 

Aanmelden  

SharePoint voor DMS & RMA in de praktijk (TU Delft, bij Deltares)

dinsdag 21 juni 2014

12.30 – 17.00 uur plus borrel

Deltares Delft, met parkeerruimte voor de deur

Uitnodiging

kan hier