Er zijn van die Papieren Tijgers... daar wil je gewoon wat meer over weten. Omdat ze inspireren, in het nieuws staan, gastheer/vrouw van een sessie waren of gewoon heerlijke mensen zijn!

Volgende Tijger../../2008/9/8_Marja_van_Beest.html../../2008/9/8_Marja_van_Beest.htmlshapeimage_3_link_0

“... reïncarneren als een Duitse Dog...”

Mens achter de Tijger

Digitale Spin
- Nieuws en Tijgernootjes -
Nieuwsbriefshapeimage_7_link_0

Heterdaadsessie Koninklijke Bibliotheek. Nu gereed: verslag, foto’s en sheets!

Heterdaadsessie Nuchter Doetinchem Doet: Digitale herstart DIV maakt meters!../../../../Aankondigingen/Artikelen/2017/3/30_Nuchter_Doetinchem_Doet__Digitale_herstart_DIV_maakt_meters.html
Nuchter Doetinchem Doet: Digitale herstart DIV
maakt meters../../../../Aankondigingen/Artikelen/2017/3/30_Nuchter_Doetinchem_Doet__Digitale_herstart_DIV_maakt_meters.html
Nieuwtjes../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.html../../../../Nieuwtjes/Nieuwtjes.htmlshapeimage_12_link_0
Aanmelden/Contact../../../../Aanmelden.htmlhttp://www.papierentijger.net/PTN/Aanmelden.htmlshapeimage_13_link_0
Heterdaad- en Graafsessies../../../../KC_mini-sites/KC_mini-sites.html../../../../Aankondigingen/Aankondigingen.htmlshapeimage_14_link_0
Mens achter de Tijger../../../Mens_achter_de_Tijger.html../../../Mens_achter_de_Tijger.htmlshapeimage_15_link_0
Tijgernootjes../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.html../../../../Tijgernootjes/Tijgernootjes.htmlshapeimage_16_link_0
Kenniscentrum../../../../KC_Kenniscentrum.html../../../../KC_Kenniscentrum.htmlshapeimage_17_link_0
 
 

Column

Digitale Spin


Ik ben geboren met Tijgeroren

Acht poten en ogen van vuur

Die door het web kunnen rennen en ademloos scannen

Als een kind op een groots avontuur


Mijn docent Nederlands begon zijn allereerste les met de beginregels van Iris, van Jacques Perk. Een kleine 40 jaar later begin ik de eerste digitale nieuwsbrief van het vernieuwde Papieren Tijger Netwerk met een variant erop. OK, met iets minder brille. Sorry, Jacques, ik kan het niet laten ;-)


Papieren Tijgers zijn net zo digitaal als elke andere professional. Tenminste, zo lijkt dat. In werkelijkheid zit dat wat gecompliceerder: In elke Papieren Tijger huist een Digitale Spin...


Lees hier verder.

Over het Netwerk

Een netwerk van beroepscollega's is belangrijk. Met kennis sharing en informatie uitwisseling kunnen we voorkomen dat we opnieuw wielen gaan uitvinden.   


Mijn visie als Tijger

Verdere afname van papieren records. De huidige tijd en verdere snelle ontwikkeling van IT draagt bij aan vermindering van het papieren aanbod. Dat aanbod zal m.i. minder snel afnemen dan eerder voorspeld. Zie dit niet als een bedreiging. Wel moeten we (in het algemeen) waken en zorgen voor een goede fysieke bescherming van onze archieven, ook voor de midden en lange termijn. Dat vergt flexibiliteit. Binnen Shell is transformatie niet onbekend. Als multinational met veel concurrenten dienen wij ervoor te zorgen een blijvend uitstekende prestatie neer te zetten waarbij kosten beheersing een belangrijke rol speelt. Dat geldt zowel voor intern als extern.


Mijn onbekende zijde...

Ik mag graag sporten: duurloop en aerobics.

En wandelen met Freek, onze Duitse Dog. Helaas is hij recent overleden. Wij hopen binnen afzienbare tijd weer een dog Pupje te mogen verwelkomen. (Na bijna 10 jaar een Dog van 75/80 kilo in huis is het wel een gemis.)


Tips

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Betrek bij projecten altijd voldoende Subject Matter Experts. Dit kan later in het project veel problemen/vertragingen voorkomen.

profielNaam: Ton Reijman

Burgerlijke staat: Gehuwd

Beroep: Records Manager Central Records

Sector: Industrie

Werkgever: Shell International

Werklocatie: Den Haag


inspiratiebronLastig te beantwoorden, veel heb ik geleerd vanuit de diverse studies naast wat men leert vanuit de job. Ik ben erg leergierig waardoor mogelijk makkelijker informatie wordt opgenomen.

Heb ooit een manager gehad die aangaf (uit eigen ervaring) "ga er niet altijd van uit dat wat je ontvangt of afspreekt met een ander goed is of goed komt"... "blijf jezelf controleren en wees positief kritisch".

Heb daar veel aan gehad.


KICKWaar in woon (in de Betuwe) samen met m'n vrouw en Freek ontspannen wandelen in het Gelders landschap.


Hekel aanHeb soms wat moeite met mensen die besluiteloos zijn of regelmatig onterecht negatief.


reïncarnatieAls ik niet kan reïncarneren als Papieren Tijger, wil ik reïncarneren als…

een Duitse Dog (fijn karakter, stoer, sociaal)


Favoriete linkGeen

 

Reactie? Commentaar? Tip voor een Mens achter de Tijger? Klik hier.